Доцент Генадиев извършва урологични диагностични и оперативни процедури основно в УМБАЛ Софиямед първа база, град София, ул Г.М. Димитров  №16, Отделение по Урология.

Доцент Генадиев извършва:

Диагностични процедури: трансректална биопсия на простата под ехографски контрол. Флексибилна или ригидна уретроцистоскопия.

За простата: лапароскопска радикална простатектомия при рак на простата със или без лимфна дисекция, лапароскопска аденомектомия при аденом на простатата, лазерно изпаряване на аденом на простата с тулиев лазер, други трансуретрални операции на простата.

За пикочен мехур: трансуретрална резекция на тумор на пикочен мехур, разбиване на камъни в пикочен мехур с механична и лазерна литотрипсия, лапароскопска операция за един голям или за няколко по-малки конкременти в мехура.

За пикочния канал – уретра: вътрешна оптична уретротомия – класическа. Лазерна уретротомия. Поставяне на стент в уретрата.

За камъни в бъбрек и уретер: ригидна уретероскопия с лазерна литотрипсия на камък в средна и долна трета на уретер на неусложнен с уроинфекция пациент. Поставяне на стент в уретера, отстраняване на стент от уретера.

За бъбречните кисти – лапароскопска операция на кистите

За скротум и тестиси: операция за хидроцеле, операция за фимоза, операция за отстраняване на тестис – орхиектомия