За простатната жлеза: От колко време се оплаквате, каква е силата на струята при уриниране, имате ли парене и болки при уриниране, колко често и по какво количество уринирате, нощно ставане за уриниране, кръв в урината, какви лекарства приемате за простата и какви за други диагнози, приемате ли аспирин или други лекарства за разреждане на кръвта, имате ли прекарани заболявания на сърцето, мозъка, белите дробове или други органи. Имате ли проведени операции на простатата, кога и какви, имате ли документи във връзка с тях. Известно ли Ви е, Вашият баща да е имал диагноза рак на простатата? Какви други операции сте провеждал до момента?

За пикочния мехур: пушите ли, от колко време и по колко цигари на ден, имате ли тъмна урина без болки и парене, кога за първи път сте имал тъмна урина, колко често ходите да уринирате и по колко урина отделяте на всяко уриниране, имате ли неудържими внезапни позиви за уриниране и при какви поводи? Имате ли проведени операции на пикочния мехур и какви документи имате за тях?

За камъни в бъбреците: Кога за първи път сте имал бъбречна криза или данни за камъни в бъбреците? Какви са били камъните и имате ли документи за това? Имал ли сте висока температура и уроинфекция с болнично лечение? Имал ли сте операции за камъни в бъреците? Родители с камъни в бъбреците?

За възпаление на пикочния мехур – цистит: Кога за първи път сте имали уроинфекция с цистит, имате ли документи за това, кога се е появило и има ли връзка с нещо, какви антибиотици сте приемали и  имате ли документи за това?